Znamy już finalistów konkursu dla blogerów kulinarnych

Za nami 4, przedostatnia faza głosowania. Znamy już polskich i włoskich laureatów poszczególnych tur, a także blogerów, nominowanych do finału przez ekspertów magazynu Usta.

Przez 4 tygodnie mogliśmy śledzić nowe, kreatywne pomysły na wykorzystanie polskich produktów regionalnych. Teraz przed nami wybór zwycięzców. Do 14 października możecie państwo głosować na przepisy naszych finalistów. To głosowanie wyłoni zwycięzców całego konkursu.

A oto lista najlepszych przepisów: 

Śniadanie:

Zupa/przystawka:

Danie główne:

Deser:

Przez cały czas konkursu towarzyszą nam eksperci z magazynu Usta, którzy podpowiadali Państwu w kolejnych turach co warto docenić w przygotowanych przepisach. Za szczególne (choć niedocenione w glosowaniu) przepisy i zdjęcia postanowili nominować do finału:

  1. Magdalena Klimczak (daretocook.pl) - Grzybowy bulion z konfitowanym jajkiem i wędzoną solą
  2. Miria Onesta (www.dueamicheincucina.ifood.it) - Roladki z pstrąga z orzechami laskowymi, śliwkami, oscypkiem, aromatycznym kremem z dyni i słodko-kwaśnymi cebulkami
  3. Lucia Cittaglia (www.tortadirose.it) – doceniona przez ekspertów za jakość zdjęć - Buraczane ravioli z grzybowym farszem podawane ze słonym sosem zabajone oraz oscypkiem

Serdecznie gratulujemy zwycięzcom!