Eliza Mórawska

Eliza Mórawska

„Pierwszą potrawą, którą przygotowałam samodzielnie, były naleśniki. Miałam wtedy siedem lat. Do dziś uwielbiam piec ciasta i dzielić się nimi z bliskimi. Kiedy zostałam mamą, porzuciłam pracę w korporacji i założyłam bloga” – opowiada. White Plate po dziewięciu latach od powstania jest jednym z najbardziej znanych blogów kulinarnych w Polsce, wyróżnia się pięknie wystylizowanymi zdjęciami i osobistym tonem opowieści, które towarzyszą przepisom. Eliza Mórawska współpracuje z wieloma tytułami prasowymi. Doradza firmom i prowadzi warsztaty kulinarne. Jest autorką dwóch bestsellerowych książek kulinarnych ‒ „Słodkie” i „O jabłkach”. Ta druga została przetłumaczona na język angielski. Niebawem ukaże się trzecia książka Elizy „O chlebie”. Domowy wypiek chleba jest pasją autorki, która już od 11 lat pieczywo robi w domu. „Moja kuchnia jest nieskomplikowana. Inspiracji szukam podczas podróży, ale przede wszystkim we wspomnieniach z dzieciństwa i kuchni mojej podlaskiej babci, która wyśmienicie gotowała. Jestem wielbicielką polskich produktów regionalnych i nie wyobrażam sobie życia bez domowego, chrupiącego chleba” ‒ opowiada.

Przepisy

Pobierz książkę kucharską