Antonina Kolo
Jedzenie interesuje mnie od najmłodszych lat dzieciństwa. Pamiętam stos książek kulinarnych w moim domu, które namiętnie przeglądałam godzinami rozmyślając o nieznanych mi potrawach. Pierwsze kroki w kuchni podjęłam jeszcze w podstawówce. Na początku eksperymenty nie kończyły się sukcesem, ale nie zniechęcało mnie to wcale.
Na początku studiów (ok. 5 lat temu) zrozumiałam, że gotowanie to moja prawdziwa pasja. Zaczęłam odczuwać w swoich kuchennych działaniach niedosyt, dlatego postanowiłam założyć z przyjaciółką kulinarnego bloga. Tak powstało burczymiwbrzuchu, dzięki któremu mogę rozwijać się w tym temacie. Obecnie prowadzenie bloga pozwala łączyć mi także pasję związaną z fotografią kulinarną.
Uwielbiam niebanalne smaki, celebrację leniwych śniadań oraz kaszę, czego wyrazem są pojawiające na blogu serie tematyczne np. „Śniadanie do łóżka”, „Wtorek z kaszą”, „Obiady czwartkowe”.
Od ponad 3 lat prowadzę również portal poświęcony wypiekowi domowego chleba (smakowitychleb.pl), na którym pokazuję jak piec na drożdżach i na zakwasie.