Justyna Kawiak

Justyna Kawiak

Nazywam się Justyna. Mam tyle lat na ile się czuję. Uwielbiam włoską kawę, zieloną herbatę i dobre wino.  Z wyksztalcenia jestem inżynierem technologii przemysłu spożywczego, zaś z zamiłowania cukiernikiem po Londyńskim  Le Cordon Bleu.

Mieszkałam przez kila lat w Modenie, gdzie od pochodzącej z Neapolu teściowej nauczyłam się prawdziwej kuchni włoskiej. Tam tez przekonałam się, iż tak naprawdę to świat słodkości maluje moją duszę.  Stad szkola cukiernictwa, praktyka w Londyńskim The Ritz Hotel, praca w ekskluzywnym The Ampersand Hotel oraz pod skrzydłami Angeli Hartnett (prawej ręki Gorona Ramsaya) Merchants Tavern.

Bo czy na słodko czy wytrwanie… ja po prostu uwielbiam karmić wygłodniale dusze.

ongolala.com

Przepisy

Pobierz książkę kucharską