Zupa z makaronem malfatti, fasolą wrzawską i kabanosami
Przepis
Składniki:
- 2 łyżki drobno posiekanej cebuli, marchewki i selera naciowego
- 3 łyżki oleju rydzowego
- 60 g kabanosów
- 100 g fasoli wrzawskiej
- 1 l bulionu warzywnego
- 2 listki świeżej szałwii
- 30 g makaronu jajecznego malfatti
Przygotowanie:
Fasolę moczyć w zimnej wodzie przez całą noc. W rondlu zeszklić na oliwie z oliwek marchewkę, seler naciowy i cebulę uprzednio posiekane w mikserze. Kabanosa pokroić w talarki i smażyć przez kilka minut. Dodać fasolę, posiekaną szałwię i bulion warzywny. Gotować na wolnym ogniu przez ok. godzinę. Na koniec wrzucić makaron i gotować jeszcze przez 5 minut. Podawać na ciepło.