Zupa z makaronem malfatti, fasolą wrzawską i kabanosami

Przepis

 

Składniki:

  • 2 łyżki drobno posiekanej cebuli, marchewki i selera naciowego
  • 3 łyżki oleju rydzowego
  • 60 g kabanosów
  • 100 g fasoli wrzawskiej
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 2 listki świeżej szałwii
  • 30 g makaronu jajecznego malfatti
Przygotowanie:
Fasolę moczyć w zimnej wodzie przez całą noc. W rondlu zeszklić na oliwie z oliwek marchewkę, seler naciowy i cebulę uprzednio posiekane w mikserze. Kabanosa pokroić w talarki i smażyć przez kilka minut. Dodać fasolę, posiekaną szałwię i bulion warzywny. Gotować na wolnym ogniu przez ok. godzinę. Na koniec wrzucić makaron i gotować jeszcze przez 5 minut. Podawać na ciepło.

 

 

Pobierz książkę kucharską